• Frankovka Modrá Rose
    • Tip
  • Elegantné víno rubínovo červenej farby, jemne výraznej arómy a zamatovej chuti s vyšším obsahom trieslovín. Typická je  jemná adstringencia (sťahujúca chuť), plnosť a vyrovnané  kyseliny. Charakteristický odrodový buket po zrelom ovocí, jemná dubová, škoricová vôňa, primeraný obsah tanínu a nižšie kyseliny tvoria dokonale harmonické víno. 



    Servírovanie:  vhodné k tmavšiemu mäsu, k divine, k hovädziemu mäsu, plesňovým syrom ako je Niva alebo Gorgonzola.

    Optimálna teplota podávania Frankovky je 14-16 °C.
    Minimálne množstvo na odoslanie sú min. 3 ks vína podľa vlastného výberu

    Dostupnosť: Na infolinke
    Môžeme doručiť do:
    Kód: SPF5348
    • Cena:
    • €7,90
  • O nás
  • Naše vína
    • Novinka
    • Tip
    • Rizling Vlašský
    • 1 z 2
  • Rizling vlašský má svetlozelenú až zelenožltú farbu, neutrálnu vínnu až kvetinovú vôňu pripomínajúcu horké mandle alebo zelené jablká.

    Na  pieskoch  a vápenatých pôdach poskytuje buketné vína vysokej kvality s vôňou lipového kvetu. Chuť je príjemná svieža a jemná, s typickou výraznou kyselinkou a veľmi nežným a jemným odrodovým buketom. Rizling vlašský dáva víno plné a harmonické, s vyrovnanou kvalitou aj v menej priaznivých ročníkoch. Pre svoj vyšší obsah kyselín si dlho uchováva svoju sviežu neutrálnu chuť a mladistvý dojem. Preto je vhodné na archiváciu. Akostné víno dosahuje najlepšiu fľašovú zrelosť v rozpätí 1 až 4 rokov, výberové vína s prívlastkom v rozpätí 4 až 12 rokov. 

    Servírovanie: k studeným predjedlám aj pikantným, obloženým chlebíčkom, jemným paštétam, bravčovému alebo teľaciemu na prírodno, prípadne k fádnejším jedlám, kde je nutné povzbudiť chuť kyselinkou. Ako mladé víno je vhodné aj k zabíjačkovým špecialitám. Odporúča sa k rybám ako pstruh, krevetám.  

    Teplota servírovania  9-11 °C.
    Minimálne množstvo na odoslanie sú min. 3 ks vína podľa vlastného výberu

    Dostupnosť: Na infolinke
    Môžeme doručiť do:
    Kód: STF51
    • Cena:
    • €8
    • Sauvignon
  • Farba vína je svetlo zeleno-žltá. Sauvignon má charakteristické spektrum vôní, ktoré v slabších ročníkoch resp. pri mladom víne silne pripomínajú vôňu žihľavy, lúčnych tráv, alebo čiernych ríbezlí či egreša. V lepších rokoch a s postupným zrením víno vonia po zrelých broskyniach, prípadne po exotickom ovocí, po grapefruite, s jemnými muškátovými tónmi. Výnimočný buket je svieži a dlhý. Chuť je hladká, svieža, korenistá, plná, výrazne ovplyvnená vôňou. Mladé víno obsahuje výrazné kyseliny, s postupným zrením sa všetky zložky dostávajú do harmonického súladu. Je mimoriadne vhodný na archiváciu, akostné vína dosahujú fľašovú zrelosť v rozpätí 2 až 5 rokov, vína s prívlastkom v rozpätí 4 až 10 rokov. Nemal by sa skladovať dlhšie ako 15 rokov. Chuť Sauvignonu je veľmi atraktívna a nezameniteľná. Patrí medzi najkvalitnejšie vína.

    Servírovanie:   k  pikantným, koreneným a výdatnejším mäsám, hydine, k jemným syrom, zeleninovým šalátom, údeným rybám. Mladé víno je možné kombinovať s pečeným moriakom alebo bažantom. Fľašovo zrelé víno, prípadne Neskorý zber sú vhodné aj ako aperitív resp. víno k dezertom. Sauvignon je ušľachtilé víno k slávnostným príležitostiam.

    Podáva sa pri teplote 8 až 11 stupňov.
    Minimálne množstvo na odoslanie sú min. 3 ks vína podľa vlastného výberu

    Dostupnosť: Na infolinke
    Môžeme doručiť do:
    Kód: STF53
    • Cena:
    • €8,90
    • Akcia
    • MIX 6 - mix 6 rôznych vín
    • 1 z 7
  • Mix 6 rôznych vín za našej ponuky.

    Nechajte sa prekvapiť a nechajte nás namiešať mix 6-tich momentálne najlepších vín z našej ponuky. Ochutnajte toho viac a potom sa rozhodnite čo si vyberiete. Ako základ každého mixu je jeden druh bieleho vína Rizlingu a jedno červené víno, väčšinou Frankovka Modrá. Ostatné vína namixujeme podľa toho čo si myslíme, že v danom období je to najlepšie čo môžeme ponúknuť.



    Dostupnosť: Skladom
    Môžeme doručiť do:
    Kód: MIX6
    • Cena:
    • €50
  • St. Peter´s Faboulus

    Sme rodinné vinárstvo s trojgeneračnou tradíciou, na ktorú sme patrične hrdí. Naše vína robíme tak, ako nás to učili ešte starí rodičia, ktorí sa remeslu začali venovať už v roku 1960, kedy  vysadili naše najstaršie vinohrady. Tak ako aj oni, hrozno pestujeme v súlade s prírodou. Vinič udržiavame vo výbornej kondícii hnojením a poctivou prácou, ktorú si neuľahčujeme použitím tvrdej chémie. Uprednostňujeme kvalitu úrody pred jej kvantitou. Víno vyrábame empiricky, pričom umom vinára dávame nášmu vínu dušu. Vďaka tomu je jeho charakter úprimný a nie umelý.